Samsun TSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Meclis Başkanı Aydın Özvatan başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, vefat eden meclis üyesi İsmet Ünver için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından başladı. Ardından ise, Türkiye’de En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirket arasına girerek, Samsun’un gururu olan Kuzey Kardelen Isı Sanayi ve Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Şirketi yetkililerine plaket verildi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2012-2015 yılları arasında yüzde 211.7 oranında büyüyerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen 66. şirketi olan Kuzey Kardelen Isı Sanayi ve yüzde 186.4 büyüyerek listede 75’inci sırada yer alan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, teşekkür plaketi verdi.
Teşekkür etti
Listeye giren firmalara teşekkür eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında geçen sene 1 tane şirketimiz vardı. Bu Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Şirketi’ydi. Bu yıl ise listeye, Kavak’ta üretim yapan Harun Reşit Özer’in firması olan Kuzey Kardelen Isı Sanayi de katıldı. İki firmaya da Samsun’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bu firmalara bu plaketleri üçüncü, 13’üncü kez de görürüz” dedi.
İstihdam seferberliği ekonomiye canlılık katacak
Plaketlerin verilmesinin ardından Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Murzioğlu, iki toplantı arasında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuşmasında, TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş dünyasına yaptığı, "İstihdam Seferberliği çağrısına vurgu yapan Başkan Murzioğlu, ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğinin ekonomiye canlılık katacağına inandıklarını söyledi. İstihdamla ilgili hükümetin işverene pek çok destek verdiğini belirten Başkan Murzioğlu,” Bunun da avantajları oldukça fazla. Yeni işe alınanların belli bir süre sosyal güvenlik vergilerinin devlet tarafından karşılanıyor. Biz de Oda olarak, Valiliğimiz ve Ticaret Borsası ile birlikte bu avantajları üyelerimize anlatmak suretiyle sürekli toplantı ve istişareler yapıyoruz. Ülke genelinde başlatılan istihdam hareketin tüm şehre yayılmasını istiyoruz. Başkan Murzioğlu ayrıca, vergisini zamanında ödeyenler için uygulamaya konulan yüzde 5 indirimi de olumlu karşıladıklarını ifade etti.
Meclis gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.